Digital Cinema Cameraman

Waarom wij niet werken met een goud-zilver-brons pakket.

Je bent ze vast al wel tegengekomen: verschillende videobedrijven bieden speciale prijzen aan in allemaal klassen zoals brons, zilver, diamant, goud en ga maar door. Bij Sustainable Media doen we dat niet vanwege een simpele reden: al onze klanten zijn goud en verdienen een gouden behandeling. Ook al heb je een kleiner budget, dan nog vinden we dat je een video verdient die met zorg en toewijding is gemaakt. Een video is namelijk een directe weerspiegeling van jouw bedrijf of organisatie en je wilt niet dat je video’s een slordige uitstraling hebben met een verkeerde boodschap. Bij Sustainable Media zorgen we ervoor dat jouw video’s aansluiten bij de waarden, visie en persoonlijkheid van je organisatie. 

Waarom moet je altijd eerst een offerte opvragen?

Bij het plannen van een videoproductie is een van de meest gestelde vragen: “Wat zijn de kosten?” Het is begrijpelijk dat je een duidelijk beeld wilt hebben van de financiële investering die nodig is. Echter, als ervaren videobedrijf willen we graag uitleggen waarom het vaak moeilijk is om de kosten van een video van tevoren nauwkeurig te bepalen. Het draait allemaal om de complexiteit van het videoproductieproces en wat daarbij allemaal komt kijken:

– Elke videoproductie is anders. Jouw organisatie heeft specifieke doelstellingen, boodschappen en visies die je wilt overbrengen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om deze behoeften te begrijpen en een video te creëren die perfect aansluit bij jouw organisatie. Dit betekent dat er maatwerk vereist is, wat invloed kan hebben op de kosten. Bepaalde video’s hebben bijvoorbeeld een script of storyboard nodig zoals animaties of corporate-video. Maar voor korte video’s die snel klaar moeten zijn kun je vaak best zonder script werken.

-Wat is er allemaal nodig om de video te maken? Soms kan het noodzakelijk zijn om met een presentator te werken of misschien wil je zelfs een greenscreen studio gebruiken. Al die extra elementen, waaronder ook voice-over en extra licht, kunnen de kosten beïnvloeden.

-Postproductie: na het filmen begint het bewerkingsproces, waarbij beelden worden gemonteerd, geluid wordt bewerkt en eventuele grafische elementen worden toegevoegd. De complexiteit van de montage en alle grafische effecten kunnen invloed hebben op de benodigde tijd en de kosten.

Hoe pakt Sustainable Media het aan?

Voordat er een video kan worden gemaakt begrijpen we dat het van belang is om van tevoren een duidelijk beeld te hebben van de uiteindelijke kosten. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om hun doelstellingen te begrijpen en de meest kosteneffectieve oplossing te bieden. Om een nauwkeurige kostenraming te bieden, gaan we graag met je in gesprek over jouw specifieke videoproject. Door jouw doelstellingen, verwachtingen en vereisten te bespreken, kunnen we een beter inzicht krijgen in de complexiteit van de totale productie. Op basis hiervan kunnen we een gedetailleerde offerte opstellen die zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten ligt.

 

Maar waar moet je rekening mee houden?

Misschien is dat allemaal nog wat vaag want je wilt natuurlijk graag weten waar je een beetje rekening mee moet houden voordat je een offerte gaat opvragen. Daarom geven we je hier de gemiddelde kosten voor werkzaamheden voor een corporate videoproductie:

-Voorproductie (± 250,-) : kosten voor het inplannen van draaidagen, opnamelocaties, vergunningen en call-sheets.

-Draaidagen (± 1000,- tot 1500,-): gemiddelde kosten voor cameracrew, licht/geluid, drone en regisseur.

-Postproductie: (± 500,- per dag): kosten voor videomontage, kleurcorrectie en audionabewerking.

-Ondertiteling en oplevering (± 300,-): de video wordt uiteindelijk opgeleverd in het juiste formaat en krijgt de juiste ondertiteling mee.

-Promotie: indien je kiest voor promotie van de video op social-media raden wij aan om 5 tot 10 procent van het totale budget hiervoor te reserveren.

 

Dus waar wacht je nog op?

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan om een boeiende en effectieve video te creëren die de boodschap van jouw bedrijf op de meest impactvolle manier overbrengt. Dan maken we gelijk een goede offerte voor je en die is uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend.

Sustainable Media

Hoge Larenseweg 128

1221 AT Hilversum

0641492193

Mail: vincent@sustainablemedia.nl

 

nl_NLDutch